BLOG

Cand eram mica, literatura era una din acele lucruri care ma pasionau. Nu-mi amintesc foarte clar daca mai aveam si alte lucruri care ma atrageau, insa stiu sigur ca imi placea sa citesc. Uneori, eram atat de adancita in lectura incat nu vedeam cand intra mama in camera si nici auzeam ceea ce imi spunea. Imi placea sa imprumut carti de la biblioteca si intotdeauna, pe langa cartile pe care le aveam in lista pentru scoala, mai luam cate una-doua pentru sufletul meu. Apoi, imi amintesc, ca incet-incet incpusem sa citesc din colectiile de acasa, ale parintilor mei. Azi, nu mai am atat de mult timp pentru ele. Nu atat pe cat as dori eu.

Nu am fost vreodata mare povestitor, ba chiar imi amintesc ca atunci cand trebuia sa povestesc intamplari sau evenimente la care participasem, incercam sa ma sustrag. Insa imi place sa scriu. In scris cuvintele se aseaza mai usor, unele dupa altele, pot sa mai dau delete, si pot sa le inlocuiesc cu altele, mai potrivite, mai calde sau mai puternice.

In urma cu cativa ani, cand incepusem sa alerg, am asternut in scris, pe pagina mea de facebook, cateva idei despre felul in care am trait experienta primului meu semimaraton. Prietenii mi-au spus atunci ca ar trebui sa scriu mai des. Ba unii dintre ei, mi-au spus ca isi doresc sa primeasca primul exemplar din cartea mea. Pe atunci am zambit,  am primit complimentele, am simtit un fior in stomac, asemenea fluturasilor cand esti indragostit, le-am multumit, si din cand in cand am continuat sa mai scriu. Ganduri, idei, experiente.

Nu stiu daca si cand voi scrie vreo carte, insa stiu ca atunci cand voi simti nevoia sa impartasesc din experienta mea, am sa o pot face aici. Pe blog.

by Dada